Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

Csernyik Pince Borkóstoló 2022. április 14.

A Peperoncino Pizzériában (Biatorbágy, Szabadság út 2) április 14-i megrendezendő borkóstolónkon a gyöngyöstarjáni Csernyik Pincét fogja bemutatni a tulajdonos, Csernyik István.
Az ültetett kóstoló este 6 órakor kezdődik, melynek során hat tétel bemutatására kerül sor.
A kóstoló ára magában foglalja a borokat, a sós kísérőfalatokat (pogácsa), a szelet pizzákat, valamint az ásványvizet.


Nincs raktáron
Érdeklődjön!
4 990 Ft
Részletek
"A természetesség útját járjuk, annak érdekében, hogy boraink a lehető leghűbben tükrözzék a termőhely adottságait."

Fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok tapasztalatot szerzünk, annak érdekében, hogy egyedi borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre: erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat mindenféle technológiai beavatkozás nélkül, teljesen hagyományos módon, spontán erjedéssel, derítés és szűrés nélkül. A borok érlelése során válogatjuk, osztályozzuk a tételeket, fajtánkét kiválasztjuk a legszebb hordókat, melyeket külön tételként töltünk le. Ezenkívül készítünk azonos dűlőből származó házasított borokat is, mert hisszük, hogy így összetett és egyedi borokat tudunk készíteni.

Csernyik István, borász
Ötödik generációs borászként gyermekkora óta sok időt tölt a szőlőben és a pincében. 14 éves korában kezdett el borásznak tanulni Budafokon, később a Szent István Egyetem kertész szakán diplomázott. Külföldi tapasztalatokat Németországban a Weingut Keth-nél szerzett, majd négy évig a Vinum Mátra Kft. pincevezetőjeként dolgozott. Többször választották a mátrai borvidék legerdeményesebb őstermelőjének. A Csernyik Pince életében az egész család részt vesz, István szülei és felesége, Enikő segítségével látja el a mindennapi teendőket.
Adatok
Cikkszám:
9996
A vásárlás után járó pontok:
150 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!