Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

Badacsony

Badacsony, egyik legrégebbi történelmi borvidékünk, ahol már a római korban is termesztettek szőlőt. A szőlőterületek több, vulkáni eredetű bazaltkúpon találhatók, amit gazdagít a Pannon-tenger homokja. A klímát, a Balaton víztömege tartja kordában, ami szükség szerint hűt, és biztosítja a légmozgást. Fontosabb szőlőfajták az olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát, és a kéknyelű, ami az egész világon csak itt terem. A Szent-György hegyen, ami a legmagasabbra minősítette területe a borvidéknek, megterem a kék szőlő is, elsősorban a pinot noir. Fontos magaslatok még a Csobánc, Ábrahámhegy, Szigliget és a névadó, bár kevésbé meghatározó Badacsony.

7termék 17

A Bács-hegy előszeretettel gondolja át, a fajta jellemzőit. Sok benne a csonthéjas gyümölcs, a bazalt kissé füstös jegye. Ezek már fiatalon is jelen vannak. Ebben a borban azért találunk némi gyümölcsöt is. Lecsendesítő bor, nem a gyors kortyolgatás partnere.

Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 270 Ft
Egységár: 4 360 Ft/liter
A Sabar-hegyen termett, cabernet franc. Kilenc hónapi érlelés után került palackba, és azóta pihen a palackban. A fajtára jellemző elegáns, mély, fűszeres aromája van, amire kedvesen ráerősít, a hordós érlelés. Szintén a fajta jellegzetessége, a kékvirágos karakter, és a szeder, és egyéb erdei bogyós gyümölcsök íze. Fiatal bor, kell még neki, hogy teljes egészében kifejlődjön, de aki szereti a lendületes, gyümölcsös, tartalmas vörösbort, az ne habozzon kinyitni....
Évjárat:
2018
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 270 Ft
Egységár: 4 360 Ft/liter

A pinot gris, magyarul szürkebarát, egy lenézett fajta, mert sok gyenge bor készül belőle itthon és az olaszoknál is. Ám, ha odafigyelve, szorgos munkával készül, egy szépen kiegyensúlyozott, tartalmas bort ad. Ennek a szürkebarátnak is legfőbb erénye a nyugodtsága, egyensúlyos szerkezete. Nem robban szét a szájban, barátságosan érkezik, komoly korttyal, hosszan. Ízében sósság, csonthéjas gyümölcsök, kis karamell. Gazdag, gondolkodtató bor, nem minden estére.

Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 750 Ft
Egységár: 3 667 Ft/liter

Ez a bor magán hordozza, a borvidék összes jellemzőjét. Vibráló lendület, finom ásványos, sós karakter. Az erős alapanyag okán a tétel kétharmada hordóban erjedt és érlelődött, amely picit kerekíti a bort és add neki egy kis fűszert. Ízben és illatban is az olaszrizling klasszikus virágos jegye van jelen.

Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 750 Ft
Egységár: 3 667 Ft/liter

A rajnai rizling nagy erénye, hogy mindig megmutatja, a termőhely teljes karakterét. Ezért sok leírását ismerjük, ám egy dolog mindig megegyezik, a szájban finoman vibráló, frissítő korty. A badacsonyi napsütés, az érett déligyümölcsökben: ananász, mandarin érhető tetten. A vulkáni talaj pedig a jókedvű savakban, amit kordában tart és kedvessé tesz némi maradékcukor, aminek édessége ezért nem is érezhető. Nagy jövővel rendelkező bor, de a fiatalság ellenére már fogyasztható.

Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 270 Ft
Egységár: 4 360 Ft/liter
Klasszikus badacsonyi olaszrizling. Fontos jellemzői a virágos, kicsit almás illat, a területre jellemző köves karakterrel. Lendületes, frissítő bor, jó ívású és fröccsnek is kiváló. Csak borozgatáshoz is kiváló, de komolyabb húsételeket tartalmazó menüt is elkíséri.
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 180 Ft
Egységár: 2 907 Ft/liter
A Kéknyelű, a borvidék saját fajtája, itt terem egyedül a világon. Fontos, hogy kellően beérjen, és nagyon meghálálja a hordós érlelést. Ezek ebben a borban megvannak, ami azért jó, mert így előjönnek a kéknyelű kellemes virágillatú aromái, kicsi citrusos hangulata. A kéknyelűk, mint ez is, hogy lendületesek, feszesek, savban gazdagok, ami miatt rendszeresen egy kis észrevétlen maradékcukorral finomítják.
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Nincs raktáron
Érdeklődjön!
3 990 Ft
Egységár: 5 320 Ft/liter