A Bács-hegy előszeretettel gondolja át, a fajta jellemzőit. Sok benne a csonthéjas gyümölcs, a bazalt kissé füstös jegye. Ezek már fiatalon is jelen vannak. Ebben a borban azért találunk némi gyümölcsöt is. Lecsendesítő bor, nem a gyors kortyolgatás partnere.
Badacsony
A pinot gris, magyarul szürkebarát, egy lenézett fajta, mert sok gyenge bor készül belőle itthon és az olaszoknál is. Ám, ha odafigyelve, szorgos munkával készül, egy szépen kiegyensúlyozott, tartalmas bort ad. Ennek a szürkebarátnak is legfőbb erénye a nyugodtsága, egyensúlyos szerkezete. Nem robban szét a szájban, barátságosan érkezik, komoly korttyal, hosszan. Ízében sósság, csonthéjas gyümölcsök, kis karamell. Gazdag, gondolkodtató bor, nem minden estére.
Ez a bor magán hordozza, a borvidék összes jellemzőjét. Vibráló lendület, finom ásványos, sós karakter. Az erős alapanyag okán a tétel kétharmada hordóban erjedt és érlelődött, amely picit kerekíti a bort és add neki egy kis fűszert. Ízben és illatban is az olaszrizling klasszikus virágos jegye van jelen.
A rajnai rizling nagy erénye, hogy mindig megmutatja, a termőhely teljes karakterét. Ezért sok leírását ismerjük, ám egy dolog mindig megegyezik, a szájban finoman vibráló, frissítő korty. A badacsonyi napsütés, az érett déligyümölcsökben: ananász, mandarin érhető tetten. A vulkáni talaj pedig a jókedvű savakban, amit kordában tart és kedvessé tesz némi maradékcukor, aminek édessége ezért nem is érezhető. Nagy jövővel rendelkező bor, de a fiatalság ellenére már fogyasztható.
Érdeklődjön!