Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

Barta Anna - Nagygombos

A Nagygombos Birtokot 1694-ben alapítja, Grassalkovich Antal. Később a Deutsch család, majd a magyar állam kezében kerül. 2009 óta a Barta család tulajdonában van, akik folyamatosan újítják az épületet, és alakítanak ki egy modern borászatot. A szakmai munkát Barta Anna irányítja. A borászat elsősorban rozékat készít, különböző technikákkal, és fajtákból, köztük a nálunk kevésé ismert Gamay Noir fajtából is. Kínálatukban hordóban érlelt, hosszabb eltarthatóságú, komplex rozék is megtalálhatók. Barta Anna nevével futó sorozatban, gyümölcsös, könnyed, fűszeres vöröseket is kóstolhatunk.

2termék 12
Vastag, tartalmas illatú bor, igazi gyümölcsbomba, áfonyával, szederrel, némi hűvös behatással. Igazi jó ívású vörösbor, és olyan mátrai. Jó savakkal, kevés tanninnal, jó lendülettel, csúszik a korty. Sok piros bogyós gyümölcs, jó szagolni, jó inni. Nem akar több lenni, és ez jó! Tökéletesen fogyasztható most, nem gondolnám, hogy ennél lesz feljebb és még egy évig kitart.
Évjárat:
2018
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 990 Ft
Egységár: 3 987 Ft/liter
Illata élénk, nagyon szerethető. Sok szeder, málna és talán egy kis meggyes fanyarság, pici hordófűszer. Jó lendületű, kedves bor, jó savakkal, kevés tanninnal, így kerek. Itt is csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó inni, mert lazán elegáns, nem súlyos, de azért van tartása, energiája. Szerintem pont annyit tud, mint amennyit ennek a bornak kell. Tökéletesen fogyasztható most, felért a kb. még 2 évig tartó csúcsára.
Évjárat:
2018
Palackméret:
750 ml
Nincs raktáron
Érdeklődjön!
2 100 Ft
Egységár: 2 800 Ft/liter