Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

Szekszárd

Kiemelkedő fontosságú vörösboros borvidékünk, ahol a mindig kékfrankos alapú Bikavér, talán most nagyobb fontosságú, mint Egerben. A talajszerkezet alapja, az akár 30 méter vastagságú lösz, némi agyaggal, mészkővel keverve. A klímája meleg, már-már mediterrán, de kellően szeles, így az itteni vörösborok lendületesek, jó ivásúak. Domináns a kékszőlő: kékfrankos, kadarka, merlot, cabernet, syrah, fehérben általában olaszrizling. Az emberek vidámak, vendégszeretők, temperamentumosak és nagy étvágyúak.

13termék
Bátran állítom, hogy Szekszárdon nagyon jól érzi magát, a syrah és valamiért a szekszárdiak is érzik, a fajtát. Ez a syrah egyszerre gyümölcsös: szeder, málna, fekete áfonya; és egyszerre fűszeres, borsos. Élénk karakterű bor, az évjáratnak is köszönhetően kimondottan lendületes, a korty. Többszörös próba után jó szívvel ajánlom fűszeres húsételek mellé, mind az amerikai, mind a magyar stílusú grillételek mellé is tökéletes. Emellett egy kis esti borozáshoz, önmagában is tökéletes. Megtalálha...
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
6
3 300 Ft
3 500 Ft 
Egységár: 4 400 Ft/liter
Kezdete: 2022.07.07 A készlet erejéig!
A zweigelt nem népszerű fajta nálunk, elsősorban Sopronban termesztik. Néhány más helyen is lehet egy-két szép tételt találni belőle, de sajnos nem ez a jellemző, legalábbis még nem. Ezért érdemes megbecsülni, egy ilyen kiváló zweigeltet.
Mély, elegáns illat, a fajtára jellemző áfonya–szeder-fekete cseresznye-málna jegyekkel. Vastag, érett alapanyagtól tartalmas, gazdag, fekete bogyós gyümölcsökkel, fűszerességgel. A komoly beltartalom és gazdag ízek ellenére nem telít a bo...
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
4 190 Ft
Egységár: 5 587 Ft/liter
Kizárólag magas minőségű évjáratokban készül el, a pincészet egyik csúcsbora, a Serius Cuvée. Ez az évjárat kiegyensúlyozott, tartalmas és hosszan eltartható borokat ad. Ez a négy fajta házasítása nem megszokott, de napjainkban már nincs olyan párosítás, ami nem képzelhető el. A bordó blend, kiegészítve a syrahval, egy kiegyensúlyozott, komoly beltartalmú, és egyben lendületes bort ad, amiben minden fajtának megvan a szerepe. A syrah hozza a lendületet, a fűszerességet, a franc a mélységet, e...
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
6 990 Ft
Egységár: 9 320 Ft/liter
Ez a kékfrankos rozé málnás, epres, cseresznyés illatokkal és ízekkel okoz örömöt. A fajtára jellemző lendülete megvan, ami kiegészül egy komoly tartalommal. Harapható, vastag rozé, nem amit megszoktunk, de ez amint igazán szeretünk.
Mindennapi fogyasztásra kiváló. Saláták, grillhúsok, gyümölcsös desszertek pompás kísérője.
Évjárat:
2021
Palackméret:
750 ml
Raktáron
1 800 Ft
Egységár: 2 400 Ft/liter
Meglepetésként a rajnai palack és címke, egy olaszrizlinget rejt. Ez a kis csalafintásság egy korábbi évjáratú, sikeres rajnai rizling miatt történik.
Üde tempójú, alacsony alkoholtartalmú, virágos és gyümölcsös ízeivel önmagát kínáló bor. A borvidék meleg karaktere, tüzesség is benne van a kortyban.
Kiváló beszélgető bor, salátákhoz, csirkéhez vagy tartalmasabb tésztákhoz is megfelelő partner.
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 000 Ft
Egységár: 2 667 Ft/liter
Kékfrankos a borvidék legfontosabb fajtája. A legtöbb házasítás alapja, így a Bikavéré is. Természetesen fajtatisztán is megjelenik, különböző stílusokban. A kékfrankost azért szeretjük, mert mindig lendületes, frissítő, még meleg évjáratban is. A 2017-es évben jól meg tudta mutatni, igazi arcát. Elegáns, szikár, hosszú lecsengésű, kékfrankos fajtajelleges ízeivel: fekete cseresznye, pici eper, fűszeresség. A Decsi-hegy termése.
Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 500 Ft
Egységár: 4 667 Ft/liter

Kizárólag Görögszó dűlőből, idősebb ültetvényről, 1,5 kg tőketerheléssel szüretelve.

Cabernet Franc, a pincészet zászlóshajója. Évjárattól függő stílusban készül. A csodálatos 2017-es év megengedte, hogy a Görögszó-dűlő, válogatott terméséből, kizárólag öreg tőkékről elkészüljön a pincészet jelenlegi kínálatának csúcsbora. Első töltésű magyar hordóban töltött 16 hónapot. A franc nagysága, hogy meleg területen, kiegyensúlyozott, meleg évben is tudja hozni az eleganciát. Ettől a bor alkoholtartalma, vastagsága, melegsége ellenére van benne, egy kis hűvös fuvallat. Még fiatal korban van a bor, ezért elsősorban a fekete bogyós erdei gyümölcsöket lehet megtalálni, az aromában. Ezt fűszerezi meg a hordó kedves, enyhén csokoládés karaktere. Mindenképpen dekantálást, és hosszabb szellőztetést igényel fogyasztás előtt.

Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
8 390 Ft
Egységár: 11 187 Ft/liter
Ebben a borban, a kékfrankos, a határozott egyéniség oldalát mutatja meg. Itt szólóban táncol, nem alapozza meg más fajták helyét, a borban. Járja a saját útját, nem engedi, hogy bárki beleszóljon. Lassan ért egységé, megtehette egy jó évjáratban. Hordozza a fajta lendületét, a borvidék fűszeres, tüzes lendületét, fűszeres, érett fekete bogyós gyümölcsökkel, kávéval, erdő illatával. A Tábornok nevében is, a 13 aradi hős előtt tiszteleg.
Évjárat:
2015
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 995 Ft
Egységár: 5 327 Ft/liter
Egyedi összetételű házasítás. A cabernet sauvignon és merlot együtt jól kipróbált páros. A kékfrankos és a pinot noir lendülete, puha gyümölcsei teszi modern vörösborrá. Ettől még izmos, nagytestű, energikus marad, mint egy oroszlán. Magasabb alkoholtartalma szépen belesimul, a borba. Mostanra beérett, igazi klasszikus szekszárdi.
Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
4 995 Ft
Egységár: 6 660 Ft/liter
A November, alaposan beérett, késő őszi szüretelésű cabernet francból és merlotból házasított bor. Ez a pincészet első, ilyen összetételű bora. Új tölgyfahordóban érlelődött, amit ez a két fajta, minden esetben igényel. Négy éves korára kezdi levetkőzni fiatalos bohóságát, és mostanra egy klasszikus vörösbor lett belőle, a franc eleganciájával, a merlot testével, gazdag gyümölcsösségével.
Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 995 Ft
Egységár: 3 993 Ft/liter
Egy klasszikus cabernet franc, áfonyával, szederrel, borsossággal, kis kesernyével, csoki, kakaó, kis gomba. Benne van az évjárat visszafogottabb karaktere, és a franc rendszeres eleganciája. Iszogatós vörösbor.
Évjárat:
2016
Palackméret:
750 ml
Nincs raktáron
Érdeklődjön!
2 995 Ft
Egységár: 3 993 Ft/liter