Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

Fehérborok

35termék
A rizlingszilváni egy kevésbé közkedvelt fajta, pedig terem bőven, a Mátrában is. Sokat kell vele dolgozni, hogy izgalmas bor készüljön belőle. Alacsony tőketerheléssel termett, héjon ázott, finom seprőn érlelődött. Így lett belőle a szájat eltelítő, tartalmas bor. Nem rohan, nem a savakról szól. Sokkal inkább az ízekről, sok szőlőről, trópusi gyümölcsökről. Nagyon szerethető bor, tele kedvességgel, nehéz abbahagyni. Teljesen érett bor, most kell fogyasztani....
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Nincs raktáron
Érdeklődjön!
5
1 990 Ft
2 100 Ft 
Egységár: 2 653 Ft/liter
Kezdete: 2022.09.26 A készlet erejéig!
Vanilliával kísért mézes és barackos illatok. Illata édeskés, határozott fűszerességgel. Kicsit talán a túlérettséget érezzük benne, de nem túlzó, viszont levegővel zöld fűszeres jegyekkel egészül ki. Ízében a bor jóarányú, finom és tiszta szerkezetű. Jó tartású, nem túl koncentrált, de szép bor. Határozott körvonalai végig megmaradnak a szánkban
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 390 Ft
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
4 690 Ft
Egységár: 6 253 Ft/liter
Aromatikája a virágok, tropikus gyümölcsök mellett a tengeri sót, sőt a keserű mandulát is felidézi.
Komplex, déli bor, a maga szerethető "lomhaságával", de hát ezért is szeretjük az olasz fehéreket...
Nyári naplemente után, amikor már nincs forróság, 14 fokon kínálva felejthetetlen élmény!

Remekül passzol pasta-hoz, gnochihoz, vagy buffala mozzarellához, halakhoz és kagylóhoz, padlizsánhoz, lágy sajtokhoz.
Raktáron
3 890 Ft
Egységár: 5 187 Ft/liter
Meglepetésként a rajnai palack és címke, egy olaszrizlinget rejt. Ez a kis csalafintásság egy korábbi évjáratú, sikeres rajnai rizling miatt történik.
Üde tempójú, alacsony alkoholtartalmú, virágos és gyümölcsös ízeivel önmagát kínáló bor. A borvidék meleg karaktere, tüzesség is benne van a kortyban.
Kiváló beszélgető bor, salátákhoz, csirkéhez vagy tartalmasabb tésztákhoz is megfelelő partner.
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 000 Ft
Egységár: 2 667 Ft/liter
A rajnai rizlinget mindenki szereti. Kellemes az aromája, szőlővirágos, szőlős, kicsit citrusos, almás, őszibarackos. Szájban azonnal robban, és jó sokáig kitart, mert ilyen a fajta. Ficánkolós, feszes, kristályosan tiszta. Ahogyan szakmailag mondjuk szép a savszerkezet, amihez egy kis maradékcukor még sokat hozzátesz. Elegáns lesz tőle. Ilyen a rajnai rizling Balatonudvariban!
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 050 Ft
Egységár: 4 067 Ft/liter
A pince csúcs fehérbora, a Les-hegyen termett több mint 40 éves tökéken. Az ilyen korú szőlőben az jó, hogy mélyre leérő, szertágazó gyökereik elegendő vizet és komoly tápanyagot találnak. Biztonsággal beérnek és jó gazda kezében tartalmas, koncentrált borokat adnak.
A Skrabski Pince Öreg Tökék olaszrizlingje is ilyen. Gazdag illatú, finom hordós jegyekkel. A korty jó tempójú, tartalmas, vastag. Héjon áztatástól fűszeres, virágos, szőlős, gyümölcsös, diszkréten ásvány...
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
4 150 Ft
Egységár: 5 533 Ft/liter
Hazánkban a tramini nem számít népszerű fajtának. A fő hazája Elzász. Oda kell rá figyelni, hogy ne legyen lágy, és tolakodóan illatos. Ebből már gondolhatják is, hogy ez erre a borra, nem igaz. A tramini szőlős, virágos, keleties illat diszkréten, szerethetően jelenik meg. Sikerült megőrizne lendületét, frissességét még 3 év után is. Ez is a mindennapok bora, aperitifnek, saláták mellé kiváló.
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 200 Ft
Egységár: 2 933 Ft/liter
A sauvignon blanc európai, visszafogottabb arcát kóstolhatjuk. Fajtajelleges vegetális, spárgás karakterét mutatja, némi érett fehér húsú gyümölccsel vegyítve. Elegáns, diszkrét illata teszi tetszetőssé. Kóstolva is ez az aromatika köszön vissza, árnyalva egy kis ásványos, sós karakterrel. Kellemes sauvignon blanc, a mindennapokra.
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 200 Ft
Egységár: 2 933 Ft/liter
Illata, ha engedjük kibontakozni, megmutatja a fajta, minden gyönyörűségét. Hársfa, hársméz, szőlővirág, édesfűszerek, pici mazsola. Kerek, vastag korty, nincs hiány a lendületben sem. Komplex, gazdag íz, ami szintén a hárslevelűt mutatja. Azoknak ajánljuk, akik a fajta, tömörebb, hömpölygő vonalát szeretik. Hosszú ideje van még. Húsleveshez, komolyabb sültekhez, kemény sajtokhoz, fűszeres, de nem csípős ázsiai ételekhez kiváló.
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 250 Ft
Egységár: 4 333 Ft/liter
Kései szüretelésű, édes bor. Illatában a fajtára jellemző kedves szőlős, virágos jegyek találhatók. A jó savaknak, lendületnek köszönhetően az édes érzet háttérben marad. Az ízben is a szőlő, némi hárs, és egy kis ásványosság található. Nehéz abbahagyni, és húsételek mellé is bátran ajánljuk.
Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 590 Ft
Egységár: 3 453 Ft/liter