Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

Cabernet Fanc

3termék 13

Kizárólag Görögszó dűlőből, idősebb ültetvényről, 1,5 kg tőketerheléssel szüretelve.

Cabernet Franc, a pincészet zászlóshajója. Évjárattól függő stílusban készül. A csodálatos 2017-es év megengedte, hogy a Görögszó-dűlő, válogatott terméséből, kizárólag öreg tőkékről elkészüljön a pincészet jelenlegi kínálatának csúcsbora. Első töltésű magyar hordóban töltött 16 hónapot. A franc nagysága, hogy meleg területen, kiegyensúlyozott, meleg évben is tudja hozni az eleganciát. Ettől a bor alkoholtartalma, vastagsága, melegsége ellenére van benne, egy kis hűvös fuvallat. Még fiatal korban van a bor, ezért elsősorban a fekete bogyós erdei gyümölcsöket lehet megtalálni, az aromában. Ezt fűszerezi meg a hordó kedves, enyhén csokoládés karaktere. Mindenképpen dekantálást, és hosszabb szellőztetést igényel fogyasztás előtt.

Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
8 390 Ft
Egységár: 11 187 Ft/liter
A Sabar-hegyen termett, cabernet franc. Kilenc hónapi érlelés után került palackba, és azóta pihen a palackban. A fajtára jellemző elegáns, mély, fűszeres aromája van, amire kedvesen ráerősít, a hordós érlelés. Szintén a fajta jellegzetessége, a kékvirágos karakter, és a szeder, és egyéb erdei bogyós gyümölcsök íze. Fiatal bor, kell még neki, hogy teljes egészében kifejlődjön, de aki szereti a lendületes, gyümölcsös, tartalmas vörösbort, az ne habozzon kinyitni....
Évjárat:
2018
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 270 Ft
Egységár: 4 360 Ft/liter
Egy klasszikus cabernet franc, áfonyával, szederrel, borsossággal, kis kesernyével, csoki, kakaó, kis gomba. Benne van az évjárat visszafogottabb karaktere, és a franc rendszeres eleganciája. Iszogatós vörösbor.
Évjárat:
2016
Palackméret:
750 ml
Nincs raktáron
Érdeklődjön!
2 995 Ft
Egységár: 3 993 Ft/liter