Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

7501 -10000 Ft.

4termék 14
A Király dűlőt nem lehet leírni, meg kell mászni, beleállni a napsütésbe, a szélbe, a csendbe, az előttünk elnyúló tájba. S egy pillanatra megállni és végiggondolni, hogy milyen feladat lehet a ezen a meredélyen, kövek között, kézzel szőlészkedni. A dűlő legfelsőbb részéről szüretelt alapanyag 500 literes, közepes pörkölésű (MT/TH) magyar tölgyben erjedt, majd 4 hónapig érlelődött finomseprőn, így a furmint jellegzetes aromáinak elvesztése nélkül tehetett szert széles, komplex szerkezetre. Eb...
Évjárat:
2018
Palackméret:
750 ml
Raktáron
8 900 Ft
Egységár: 11 867 Ft/liter
Horitschonhoz tartozó Dürrau, Hochäcker és Kircholz dűlők mély, vasban gazdag agyagos talajai, struktúrált, gazdag ízvilágú ás egyben elegáns kékfrankos borokat adnak. 40-45 éves tőkékről, kézzel szüretelt szőlőből, spontán erjesztett bor, ami 500 literes hordóban kapott érlelést. Igazi gyümölcsbomba. A fajtára jellemző sok áfonya és szeder. Tiszta, gazdag, elegáns illat. Hosszú, egyenes bor, nincs benne semmi kilengés. Az első pillanattól kiegyensúlyozott, lendületes, amibe a tannin sem ront...
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
7 790 Ft
A szamorodni lényege, hogy a felhasznált fürtök egészséges, töppedt és aszúsodott szemeket is tartalmaznak. Így egy összetett ízű, feszes karakterű édes bort kapunk. Gazdag gyümölcsösség jellemzi ezt a bort, birsalma, körte, narancs, ananász a főbb jellemzők. Az aszúsodott, botritiszes szemek adta komplexitás kevésbé van jelen. A szamorodni, hagyományos nevén főbor, adta a múltban a borvidék napi bevételét.
Palackméret:
0,5 ml
Raktáron
8 950 Ft
Egységár: 17 900 Ft/liter

Demeter Endre 2003-ban kezdte a kisérlezetést palackos erjesztésű, évjáratos, száraz nyerspezsgők készítésével. Az alapborok a saját, alacsony terhelésű furmint és hárslevelű ültetvényről készülnek, így hordozzák a mádi vulkáni talaj egyediségét és a hagyományos készítési technológia által elérhető eleganciát.

Klasszikus, palackos érleléssel készült Extra Brut pezsgő, Tokaj-Hegyaljáról. Elegáns tétel, szép buborékkal, a furmint adta hosszú lendülettel, frissességgel. A hárslevelű adja meg a kedvességet, a fineszt, a fehér húsú gyümölcsöket. Megtalálható benne a palackos erjesztésű pezsgőkre jellemző kekszes, toastos aroma, és a borvidék mindig jelenlévő, ásványos karaktere. Ez nem egy üdvözlő vagy aperitif ital, komoly fogások kísérője.

Palackméret:
750 ml
Raktáron
7 900 Ft
Egységár: 10 533 Ft/liter