Habzóborok és Pezsgők
Demeter Endre 2003-ban kezdte a kisérlezetést palackos erjesztésű, évjáratos, száraz nyerspezsgők készítésével. Az alapborok a saját, alacsony terhelésű furmint és hárslevelű ültetvényről készülnek, így hordozzák a mádi vulkáni talaj egyediségét és a hagyományos készítési technológia által elérhető eleganciát.
Klasszikus, palackos érleléssel készült Extra Brut pezsgő, Tokaj-Hegyaljáról. Elegáns tétel, szép buborékkal, a furmint adta hosszú lendülettel, frissességgel. A hárslevelű adja meg a kedvességet, a fineszt, a fehér húsú gyümölcsöket. Megtalálható benne a palackos erjesztésű pezsgőkre jellemző kekszes, toastos aroma, és a borvidék mindig jelenlévő, ásványos karaktere. Ez nem egy üdvözlő vagy aperitif ital, komoly fogások kísérője.
Érdeklődjön!