Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

Szeleshát Pincészet

A Szeleshát Pincészet, a névadó dűlőben, Bátaszéken, a Szekszárdi borvidéken neveli, 57 hektáron szőlőjét és készít belőle izgalmas vörösborokat. A pincészet és a Szeles-hát dűlő, talán nem a legismertebbek, a borszeretők körében, de a sokat kóstolók mindentudó mosollyal néznek össze, amikor róluk esik szó. Jól emlékeznek, hogy hányszor okozott nagy meglepetést K2 kékfrankosuk, vagy a Nomád merlot és persze, az Oroszlán. Fő fajtáik a merlot, cabernet franc, kékfrankos, kisebb léptékben dolgoznak pinotval, syrahval, sauvignonal és kadarkával is. Mint a legtöbb szekszárdi borászatban náluk is kerül palackba olaszrizling.

4termék 14
Ebben a borban, a kékfrankos, a határozott egyéniség oldalát mutatja meg. Itt szólóban táncol, nem alapozza meg más fajták helyét, a borban. Járja a saját útját, nem engedi, hogy bárki beleszóljon. Lassan ért egységé, megtehette egy jó évjáratban. Hordozza a fajta lendületét, a borvidék fűszeres, tüzes lendületét, fűszeres, érett fekete bogyós gyümölcsökkel, kávéval, erdő illatával. A Tábornok nevében is, a 13 aradi hős előtt tiszteleg.
Évjárat:
2015
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 995 Ft
Egységár: 5 327 Ft/liter
Egyedi összetételű házasítás. A cabernet sauvignon és merlot együtt jól kipróbált páros. A kékfrankos és a pinot noir lendülete, puha gyümölcsei teszi modern vörösborrá. Ettől még izmos, nagytestű, energikus marad, mint egy oroszlán. Magasabb alkoholtartalma szépen belesimul, a borba. Mostanra beérett, igazi klasszikus szekszárdi.
Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
4 995 Ft
Egységár: 6 660 Ft/liter
A November, alaposan beérett, késő őszi szüretelésű cabernet francból és merlotból házasított bor. Ez a pincészet első, ilyen összetételű bora. Új tölgyfahordóban érlelődött, amit ez a két fajta, minden esetben igényel. Négy éves korára kezdi levetkőzni fiatalos bohóságát, és mostanra egy klasszikus vörösbor lett belőle, a franc eleganciájával, a merlot testével, gazdag gyümölcsösségével.
Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 995 Ft
Egységár: 3 993 Ft/liter
Egy klasszikus cabernet franc, áfonyával, szederrel, borsossággal, kis kesernyével, csoki, kakaó, kis gomba. Benne van az évjárat visszafogottabb karaktere, és a franc rendszeres eleganciája. Iszogatós vörösbor.
Évjárat:
2016
Palackméret:
750 ml
Nincs raktáron
Érdeklődjön!
2 995 Ft
Egységár: 3 993 Ft/liter