Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

Csernyik Pince

A Csernyik Pince Gyöngyöstarján központjában található. Enikő és István 7 hektáron gazdálkodik, éves szinten 10 000 palack bort készítenek. Különböző technológiával dolgoznak, van tartályos és hordós tételük is. Kísérleteznek fajélesztőkkel, gyümölcsös boraik készítésénél. Spontán erjedt, szűretlen, derítetlen bor is található a kínálatban. Fontos, hogy boraik meg tudják mutatni a borvidéket. Évek óta kóstoljuk munkájukat, amire mindig jellemző a kedvesség, gyümölcsösség mellett, a tartalmasság, és nem ritkán meglepő hosszúságú érlelhetőség.

4termék 14
Három fajta, a hárslevelű, a zenit és a sárgamuskotály tartalmas, jól érlelhető házasítása. A fajtákat mutató illat, hársméz, sárgadinnye, muskotály, fehér virág. Adjunk időt, hogy ki tudjon bontakozni, megéri! Szép lendülettel indít a bor, friss, üde benyomást kelt, később válik vastaggá, tartalmassá. Ízben is összetett, gazdag. A muskotály fűszeressége, a hárslevelű mézes érzete és némi sósság, a fő irány. Bátran fogyaszthatjuk tejszínes ragukhoz, sertéshez, a grillszezonban is jó szolgálat...
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
10
1 890 Ft
2 100 Ft 
Egységár: 2 520 Ft/liter
Kezdete: 2022.07.07 A készlet erejéig!
Illata tartalmas, kedves, fűszeres, de nem behízelgő. Rengeteg gyümölcs, meggy, málna, cseresznye, és a cabernet vastagsága. A korty is tartalmas, lendületes szerkezettel, érezni, hogy bort kóstolunk. Ízére is a piros bogyós gyümölcsök a jellemzők, kerekséggel, és a mindennapi rozéknál nem megszokott vastagsággal, ami nem megy a szerethetőség rovására. Intelligens rozé, amit jó és könnyű inni. Önmagában is finom, de könnyebb fogásokhoz, salátához is bátran fogyasztható....
Évjárat:
2021
Palackméret:
750 ml
Raktáron
5
1 790 Ft
1 890 Ft 
Egységár: 2 387 Ft/liter
Kezdete: 2022.07.07 A készlet erejéig!
Illata, ha engedjük kibontakozni, megmutatja a fajta, minden gyönyörűségét. Hársfa, hársméz, szőlővirág, édesfűszerek, pici mazsola. Kerek, vastag korty, nincs hiány a lendületben sem. Komplex, gazdag íz, ami szintén a hárslevelűt mutatja. Azoknak ajánljuk, akik a fajta, tömörebb, hömpölygő vonalát szeretik. Hosszú ideje van még. Húsleveshez, komolyabb sültekhez, kemény sajtokhoz, fűszeres, de nem csípős ázsiai ételekhez kiváló.
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 250 Ft
Egységár: 4 333 Ft/liter
Kései szüretelésű, édes bor. Illatában a fajtára jellemző kedves szőlős, virágos jegyek találhatók. A jó savaknak, lendületnek köszönhetően az édes érzet háttérben marad. Az ízben is a szőlő, némi hárs, és egy kis ásványosság található. Nehéz abbahagyni, és húsételek mellé is bátran ajánljuk.
Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 590 Ft
Egységár: 3 453 Ft/liter