Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

DemeterVin

A Demeter család birtokközpontja Mád főutcáján található. A Király, Úrágya és Kakas dűlőben vannak szőlőik, amit 2010 óta biogazdálkodásban nevelnek. A pezsgőtől, az aszúig a teljes tokaj-hegyaljai szortimentet palackozzák. Hosszú évek sokszori kóstolása alapján bizton állítjuk, hogy boraik a legmagasabb mérce szerint is a csúcskategóriában vannak. A birtokon minden igényt kielégítő szálláshely, és vinotéka is található. A kóstolóterműk egyben kiállító terem, és a mádi rendezvények rendszeres helyszíne.

10termék 110
Az Úrágya, Mád egyik legendás dűlője. A település nyugati oldalán fekszik, neve is innen származik, ami arra utal, hogy itt nyugszik le a nap. A szőlők dél-keleti fekvése miatt ideális napfénymennyiség éri. Emellett az egyik legkövesebb, legnehezebben művelhető, talán egész Tokaj-Hegyalján. A szőlő viszont szereti, a küzdelmet. Ez a bor, a dűlőn belül is szelektált 57-es parcella, több mint 100 éves szőlőjéből származik. Ez a száraz fehérborok szuper prémium kategóriája. Nyitás után hosszú sz...
Évjárat:
2015
Palackméret:
0,75 ml
Raktáron
32 000 Ft
Egységár: 42 667 Ft/liter
Dűlőszelektált aszúhoz mindennek egyben kell lennie. Először is fontos emlékeznünk rá, még Tokaj-Hegyalján sem minden dűlőben aszúsodik a szőlő. Elegendő egészséges szőlőnek kell rendelkezésre állni a felöntő borhoz, ami itt szamorodni volt, és az aszúszemekhez is, mivel itt minden egy helyről származik. A megfelelő időjárás a megfelelő aszúsodáshoz elengedhetetlen. Ilyen volt, a minden szempontból tökéletes 2013-as év. A bor két évet erjedt a hordóban, és azóta pihen a palackban. Ez a bor eg...
Palackméret:
0,5 ml
Raktáron
79 900 Ft
Egységár: 159 800 Ft/liter
Kezdjük, a legfontosabbal, az aszút messze nem csak desszertekhez ihatjuk, és legkevésbé az édességről szól. Kiváló kísérője fűszeres húsoknak, érlelt sajtoknak és az egyetlen ital, ami tényleg elbír, a csípőssel. Az aszú, a világ legjobb természetes édes bora. Egy liter aszúhoz kell egy liter száraz bor és kb. 1 kg aszúszem, amit szorgos asszonyok szednek kézzel, szemenként, több alkalommal végig menve a sorokon. Minden feldolgozási folyamat kézzel történik, és legalább három év lassú erjedé...
Palackméret:
0,5 ml
Raktáron
44 900 Ft
Egységár: 89 800 Ft/liter
A szamorodni lényege, hogy a felhasznált fürtök egészséges, töppedt és aszúsodott szemeket is tartalmaznak. Így egy összetett ízű, feszes karakterű édes bort kapunk. Gazdag gyümölcsösség jellemzi ezt a bort, birsalma, körte, narancs, ananász a főbb jellemzők. Az aszúsodott, botritiszes szemek adta komplexitás kevésbé van jelen. A szamorodni, hagyományos nevén főbor, adta a múltban a borvidék napi bevételét.
Palackméret:
0,5 ml
Raktáron
8 950 Ft
Egységár: 17 900 Ft/liter
A Király-dűlő, a mádi terület legkülönlegesebb helye. Magas, meredek, jármű nem járja, köves és tele van a levegő energiával. Nehezen, komoly fizikai munkával, kézzel és nagy akaraterővel művelhető. Ezért fontos, hogy az itt termő szőlő is megkapja, a legnagyobb tiszteletet. Alacsony tőketerhelés, tökéletes érettség, kézi prés, spontán erjedés, és hat hónap hordóban, finomseprőn. Ettől lesz a Király légiesen elegáns, kiegyensúlyozott, nagy erővel bíró bor. Egyedi, nehezen leírható, de annál k...
Palackméret:
750 ml
Raktáron
17 990 Ft
Egységár: 23 987 Ft/liter
Ez a bor, egy birtokbor. Legjobban mutatja be, hogy mint gondol a pincészet, a borról, a termőhelyiről, termesztett fajtáiról. A Király és az Úrágy dűlők termésének házasítása, nagyjából fele-fele arányban. A légies eleganciát, jóivású, könnyed jelleget igyekszik hangsúlyozni a vulkáni termőhely adottságaival párhuzamosan.
Palackméret:
750 ml
Raktáron
6 990 Ft
Egységár: 9 320 Ft/liter
Szőlőfajták: Furmint
Alkohol: 12,5%
Cukor: n.a.
Sav: n.a.
Hordós érlelés: n.a.
Készített mennyiség: n.a.
Egyéb:
Palackméret:
0,75 ml
Raktáron
6 000 Ft
Egységár: 8 000 Ft/liter

A Dry egy "könnyű" mádi bor, amit jó inni télen, nyáron. Hozza a furmint almás, körtés karakterét és a hárs fűszeres, mézes aromáját, amihez a szájban egy kis helyi ásványosság, sósság csatlakozik. Lendületes, száraz bor, amit nehéz abbahagyni. Alacsony tőketerhelés mellett, saját élesztővel, acéltartályban készült.

Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 990 Ft
Egységár: 3 987 Ft/liter

Demeter Endre 2003-ban kezdte a kisérlezetést palackos erjesztésű, évjáratos, száraz nyerspezsgők készítésével. Az alapborok a saját, alacsony terhelésű furmint és hárslevelű ültetvényről készülnek, így hordozzák a mádi vulkáni talaj egyediségét és a hagyományos készítési technológia által elérhető eleganciát.

Klasszikus, palackos érleléssel készült Extra Brut pezsgő, Tokaj-Hegyaljáról. Elegáns tétel, szép buborékkal, a furmint adta hosszú lendülettel, frissességgel. A hárslevelű adja meg a kedvességet, a fineszt, a fehér húsú gyümölcsöket. Megtalálható benne a palackos erjesztésű pezsgőkre jellemző kekszes, toastos aroma, és a borvidék mindig jelenlévő, ásványos karaktere. Ez nem egy üdvözlő vagy aperitif ital, komoly fogások kísérője.

Palackméret:
750 ml
Raktáron
7 900 Ft
Egységár: 10 533 Ft/liter