Kérdése van? Hívjon minket! +36 23 310 375

NJP Németh János Pincészete

Németh János „Janó” negyedik generációs borászként, negyed évszázada dolgozik Szekszárdon. A pincészet és a szőlő egy része, a híres Ivány-völgyben található. A többi termőhelyük sem add okot panaszra, mint a Görögszó, Baranya-völgy, Porkoláb-völgy. Éves szinten kb. 50 000 palack bor készül, spontán erjesztéssel, 10-16 hónapos hordó érleléssel. Kékfrankos, merlot, cabernetek, syrah, kadarka és ezek házasításai adják, a fő irányvonalat.

9termék 19
Bátran állítom, hogy Szekszárdon nagyon jól érzi magát, a syrah és valamiért a szekszárdiak is érzik, a fajtát. Ez a syrah egyszerre gyümölcsös: szeder, málna, fekete áfonya; és egyszerre fűszeres, borsos. Élénk karakterű bor, az évjáratnak is köszönhetően kimondottan lendületes, a korty. Többszörös próba után jó szívvel ajánlom fűszeres húsételek mellé, mind az amerikai, mind a magyar stílusú grillételek mellé is tökéletes. Emellett egy kis esti borozáshoz, önmagában is tökéletes. Megtalálha...
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
6
3 300 Ft
3 500 Ft 
Egységár: 4 400 Ft/liter
Kezdete: 2022.07.07 A készlet erejéig!
A zweigelt nem népszerű fajta nálunk, elsősorban Sopronban termesztik. Néhány más helyen is lehet egy-két szép tételt találni belőle, de sajnos nem ez a jellemző, legalábbis még nem. Ezért érdemes megbecsülni, egy ilyen kiváló zweigeltet.
Mély, elegáns illat, a fajtára jellemző áfonya–szeder-fekete cseresznye-málna jegyekkel. Vastag, érett alapanyagtól tartalmas, gazdag, fekete bogyós gyümölcsökkel, fűszerességgel. A komoly beltartalom és gazdag ízek ellenére nem telít a bo...
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
4 190 Ft
Egységár: 5 587 Ft/liter
Kizárólag magas minőségű évjáratokban készül el, a pincészet egyik csúcsbora, a Serius Cuvée. Ez az évjárat kiegyensúlyozott, tartalmas és hosszan eltartható borokat ad. Ez a négy fajta házasítása nem megszokott, de napjainkban már nincs olyan párosítás, ami nem képzelhető el. A bordó blend, kiegészítve a syrahval, egy kiegyensúlyozott, komoly beltartalmú, és egyben lendületes bort ad, amiben minden fajtának megvan a szerepe. A syrah hozza a lendületet, a fűszerességet, a franc a mélységet, e...
Évjárat:
2019
Palackméret:
750 ml
Raktáron
6 990 Ft
Egységár: 9 320 Ft/liter
Ez a kékfrankos rozé málnás, epres, cseresznyés illatokkal és ízekkel okoz örömöt. A fajtára jellemző lendülete megvan, ami kiegészül egy komoly tartalommal. Harapható, vastag rozé, nem amit megszoktunk, de ez amint igazán szeretünk.
Mindennapi fogyasztásra kiváló. Saláták, grillhúsok, gyümölcsös desszertek pompás kísérője.
Évjárat:
2021
Palackméret:
750 ml
Raktáron
1 800 Ft
Egységár: 2 400 Ft/liter
Meglepetésként a rajnai palack és címke, egy olaszrizlinget rejt. Ez a kis csalafintásság egy korábbi évjáratú, sikeres rajnai rizling miatt történik.
Üde tempójú, alacsony alkoholtartalmú, virágos és gyümölcsös ízeivel önmagát kínáló bor. A borvidék meleg karaktere, tüzesség is benne van a kortyban.
Kiváló beszélgető bor, salátákhoz, csirkéhez vagy tartalmasabb tésztákhoz is megfelelő partner.
Évjárat:
2020
Palackméret:
750 ml
Raktáron
2 000 Ft
Egységár: 2 667 Ft/liter
Kékfrankos a borvidék legfontosabb fajtája. A legtöbb házasítás alapja, így a Bikavéré is. Természetesen fajtatisztán is megjelenik, különböző stílusokban. A kékfrankost azért szeretjük, mert mindig lendületes, frissítő, még meleg évjáratban is. A 2017-es évben jól meg tudta mutatni, igazi arcát. Elegáns, szikár, hosszú lecsengésű, kékfrankos fajtajelleges ízeivel: fekete cseresznye, pici eper, fűszeresség. A Decsi-hegy termése.
Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
3 500 Ft
Egységár: 4 667 Ft/liter

Kizárólag Görögszó dűlőből, idősebb ültetvényről, 1,5 kg tőketerheléssel szüretelve.

Cabernet Franc, a pincészet zászlóshajója. Évjárattól függő stílusban készül. A csodálatos 2017-es év megengedte, hogy a Görögszó-dűlő, válogatott terméséből, kizárólag öreg tőkékről elkészüljön a pincészet jelenlegi kínálatának csúcsbora. Első töltésű magyar hordóban töltött 16 hónapot. A franc nagysága, hogy meleg területen, kiegyensúlyozott, meleg évben is tudja hozni az eleganciát. Ettől a bor alkoholtartalma, vastagsága, melegsége ellenére van benne, egy kis hűvös fuvallat. Még fiatal korban van a bor, ezért elsősorban a fekete bogyós erdei gyümölcsöket lehet megtalálni, az aromában. Ezt fűszerezi meg a hordó kedves, enyhén csokoládés karaktere. Mindenképpen dekantálást, és hosszabb szellőztetést igényel fogyasztás előtt.

Évjárat:
2017
Palackméret:
750 ml
Raktáron
8 390 Ft
Egységár: 11 187 Ft/liter
Klasszikus bordói blend, a Porkoláb-völgy. A cabernetek és a merlot bevált kapcsolata, Szekszárd tűzével, és feszessége. A nagyszerű 2017-es évjárat bora. Azóta eltelt idő arra volt elég, hogy a bor szépen összeérjen, beilleszkedjen a hordós érlelés. Most ért fel a csúcsára, ahol még jó időt fog tölteni. Egyensúlyos, elegáns cuvée, szép savakkal, a hordó szép fűszereivel, sok fekete bogyós gyümölcs, teltség. Dekantálás és hosszabb szellőztetés kötelező....
Évjárat:
2017
Nincs raktáron
Érdeklődjön!
3 300 Ft
Egységár: 4 400 Ft/liter